Android 13 získává na popularitě, ale Android 11 stále drží největší podíl na trhu: aktuální statistiky distribuce verzí systému Android

Google poskytuje omezená čísla o distribuci verzí Androidu, nicméně podíl Androidu 13 na trhu se více než zdvojnásobil. Android 11 stále drží největší podíl na trhu.

Android 13, přestože je venku už osm měsíců, získává na popularitě a jeho podíl na trhu se více než zdvojnásobil. Podívejme se ale na celkový kontext – Android 11 stále drží největší podíl na trhu s více než 23 %.

Google se v poslední době ukazuje jako méně transparentní co se týče statistik týkajících se distribuce verzí Androidu, možná kvůli spekulacím ohledně jeho pomalejšího tempa v porovnání s konkurenčním operačním systémem Apple. Společnost však stále poskytuje některá čísla prostřednictvím Android Studia, ale velmi omezeně.

Zatímco v roce 2021 Samsung vylepšil svou hru s aktualizacemi, čínské společnosti jako Oppo, OnePlus a Realme byly také poměrně rychlé. Ačkoliv se Android 12 do žebříčku podílů na trhu dostal téměř rok po svém vydání, jeho podíl byl jen 13,3 %, zatímco Android 13 má v současné době podíl 12,1 %, což je významný nárůst oproti předchozímu období.

Jaké jsou nejnovější statistiky týkající se distribuce verzí systému Android?

Google není v současné době příliš transparentní ohledně statistik týkajících se distribuce verzí systému Android, ale některá čísla jsou k dispozici prostřednictvím Android Studia.

Jak se vyvíjí podíl Androidu 13 na trhu?

Podíl Androidu 13 na trhu se více než zdvojnásobil, ale stále zůstává daleko za nejvíce používanou verzí Androidu 11.